EU Logo

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Potpisan Ugovor o izgradnji Inkubatora kreativnih industrija

Novosti slika
Datum objave:

18.10.2018.

Grad Koprivnica kao nositelj projekta te izvođač radova Radnik d.d. potpisali su ugovor 17. listopada 2018. u prostoru gradske uprave. Projekt vrijednosti 13,4 milijuna kuna biti će smješten u Kampusu, pokraj Sveučilišta Sjever, prostirat će se na dvije etaže, imati će 1441 četvornih metara s ukupno 19 funkcionalno – prostornih jedinica za 40 poduzeća.

Projekt je 100% financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a osim gradnje uključuje i nabavku visokokvalitetne tehničke opreme i softvera koji će osigurati kvalitetne uvjete za rad. Programi koji će se unutar Inkubatora odvijati će biti posebno kreirani za poduzeća koja se bave kreativnim djelatnostima.

Gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić potpisao je Ugovor te naglasio kako će Inkubator biti temelj za daljnji razvoj poduzetništva u Koprivnici. Osim što izgradnja novog Inkubatora predstavlja najveće ulaganje u poduzetničku infrastruktru na području županjije u ovoj godini, navedenom investicijom želi se stvoriti poticajno poslovno okruženje koje će biti akcelerator novih poslovnih ideja.

Moderan objekt, izgrađen prema najvišim standardima s gotovo nultom potrošnjom energije samo su neke od karakteristika novog Inkubatora istaknuo je Mario Biljan, član Uprave Radnika. Gospodin Biljan naglasio je kako će se na projektu angažirati proizvođači s područja županije i grada te će se na taj način dodatno pomoći lokalnim poduzetnicima i obrtnicima.

Radovi će početi 22. listopada, a rok završetka je planiran za 250 radnih dana.

EU Logo Europski strukturni fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija Grad Koprivnica Koprivnički poduzetnik