EU Logo

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izgradnja Inkubatora kreativnih industrija u Koprivnici ide prema planu, planirani završetak radova je 30. lipanj 2019.

Novosti slika
Datum objave:

21.02.2019.

Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić dala je intervju o izgradnji Inkubatora kreativnih industrija kao i raspisanom Pozivu za iskaz interesa za prostorom u novom Inkubatoru Glasu Podravine i Prigorja.

– Gradnja napreduje prema planu. S obzirom na to da je ova zima izuzetno pogodna za gradnju, nemamo nikakvih zaostataka ni smetnji. Završeni su zemljani radovi, temeljenje, prva ploča, zidovi prizemlja, a sada je u tijeku zidanje zidova prvog kata. Istovremeno, radi se i na instalacijama unutar objekta – rekla je Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika.

Dodala je da je planirani rok završetka radova 30. lipanj ove godine nakon čega slijedi opremanje, tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole.

– Krajnji rok za useljenje je rujan ove godine, a kako sada stvari stoje sve će biti u roku i ove jeseni poduzetnici će se useliti u prostore kako bi započeli ili pak nastavili raditi – kazala je Golčić.

Napomenula je da je u tijeku i izrada natječajne dokumentacije za zadnju nabavu, a to su kurikulumi – jedan za program akceleracije start up kompanija i drugi za IT program koji će se održavati u inkubatoru, gdje će se raditi na edukaciji i praktičnom radu učenja programiranja u programskim jezicima koji su danas aktualni.

Do sada je, napominje Golčić, interes iskazalo 11 poduzetnika pri čemu je osmero iz zgrade Koprivničkog poduzetnika koji svoje poslovanje žele preseliti u novi inkubator. Kaže da su njihove djelatnosti različite, ali po ključu kreativnih i IT industrija, u zadanom su okviru.

– U novom inkubatoru imamo samostalnih 15 ureda i još 15 radnih mjesta u zajedničkom prostoru. Ideja je da poduzetnik početnik kada je na samom startu on i jedini zaposlenik, koristi zajednički prostor. Uz to, ideja je da bude uključen u naš program potpore razvoju u kojem sa svakim početnikom pojedinačno svakodnevno radimo na izazovima koji su pred njima, kako bismo umanjili upadanje u uobičajene greške, testirali poslovne modele, olakšali promociju i kanale prema novim kupcima te ih vodili u smislu mogućnosti korištenja EU potpora i odmah ih pripremali za internacionalizaciju. Kad prerastu taj „zajednički prostor“ sele u samostalni ured – objasnila je Golčić. Napomenula je da je upravo u coworkingu veća vjerojatnost da poduzetnici sklope zajedničke projekte s ostalima u inkubatoru ili uđu u odnose kupac dobavljač, partner ili slično.

Cijeli intervju moguće je naći na linku: https://www.glaspodravine.hr/golcic-krajnji-rok-za-useljenje-u-inkubator-je-rujan-a-dosad-je-interes-iskazalo-11-poduzetnika/

EU Logo Europski strukturni fondovi Operativni program konkurentnost i kohezija Grad Koprivnica Koprivnički poduzetnik